Lita på oss, vi ljuger

Jag vet inte hur många sådana här rutor jag har sett. Om företag som verkligen, verkligen bryr sig om min integritet – bara för att i nästa mening berätta att de gärna delar hela mitt liv med sina 809 närmaste leverantörer.

Egentligen har jag inga problem med att Tradera vill sälja min information, det är tydligen så de vill jobba. Samtidigt är jag tacksam att lagen kräver att de måste berätta det, eftersom de annars aldrig skulle göra det.

Det som gör ont är påståendet att Tradera värdesätter min integritet, för det är en medveten lögn.

Det är som om min fru skulle säga: ”Joakim, jag älskar dig! Därför kommer jag att skicka vidare dina romantiska sms till våra 809 närmaste vänner.”

Eller som om din arbetsgivare skulle säga: ”Du är en grym kollega! Vi kan alltid lita på dig. Därför kommer vi att livesända ditt nästa utvecklingssamtal på Youtube, så att alla på företaget förstår hur fantastisk du är.”

Att skriva texter kan vara klurigt. Men visst borde det väl finnas bättre budskap än ”lita på oss, vi ljuger”?

En vecka senare …

Nu älskar Tradera mig ännu mer, visar det sig. De har nämligen lyckats samla ihop 1414 (ettusenfyrahundrafjorton) företag de samarbetar med, som alla vill veta mer om mig.

Snart behöver Tradera inte auktionera ut några prylar alls, utan kan leva på att kränga personlig information.

Jag känner mig stalkad. Och smickrad. Tack!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.