Föreläsningar & workshops inom ledarskap och kommunikation

"Skryt eller storytelling – en föreläsning du lär komma ihåg!" En föreläsning med Joakim Hedström från mässan Internet i fokus.

Boka en föreläsning, så coachar jag ungdomar gratis – i två dagar

Hösten 2023 vaknade jag med en uppenbarelse. Jag fnissar fortfarande åt ordet, men jag har aldrig känt så här starkt för något.

Jag vill ge unga en röst. Människor som är i kläm eller riskerar att hamna i kläm. Jag vill lära dem skriva så någon bryr sig. Visa dem fördelarna med det. Se vinsten med att hitta sig själv. Och sedan be dem ta plats genom att kärleksfullt sträcka upp långfingret i luften och säga: ”Lyssna till mig! Jag har också något att säga.”

Som sagt. Anlita mig för en föreläsning eller workshop. För varje uppdrag coachar jag ungdomar gratis – i två dagar – tillsammans med Östergötlands Stadsmission och mötesplatsen Kunskapens hus i Norrköping.

Kostnaden för en föreläsning eller workshop börjar på 25 000 kronor + moms. Detta gäller tills vidare. För ideella organisationer, universitet och liknande gäller såklart en helt annan nivå. Ersättning för eventuell resa och övernattning tillkommer.

Nyfiken på vad vi kan hitta på?

Hör av dig till mig på 0708–12 91 21 eller joakim@egetforlag.se.
Exempel på föreläsningar

1) Skriv så någon bryr sig

Det är dags att lägga bort ursäkterna, för alla kan lära sig att skriva bättre – problemet är att ingen har lärt oss hur. I korthet handlar det om att kasta bort alla tankar på grammatik och skrivregler, och istället skriva full och redigera nykter. Att fokusera på nyfikenhet och glädje, ta risker och våga ha fel.

Skriv så någon bryr sig är en punkig föreläsning för alla som skriver – oavsett om det gäller marknadsföring, journalistik eller mejl till kollegorna.

2) Konsten att verkligen lyssna

Få människor lyssnar, på riktigt. För vi vet inte vet hur vi ska göra. Vi hör orden, men förstår inte. Förklaringen är att det riktiga lyssnandet faktiskt inte handlar om orden. Med erfarenhet från över tusen intervjuer kan jag lära dig bli bättre på att förstå familjen, vänner, kollegorna och kunderna.

”Joakim är lika hängiven som han är modig, och lika målinriktad som galet kreativ.”

Charlotte, Länsförsäkringar

3) Att omfamna det annorlunda

Efter att ha intervjuat över tusen människor de senaste decennierna – från personerna som styr Sverige, till hemlösa – har en sak blivit oerhört tydlig. Alla människor är kufar och filurer. Även du och jag. När vi får tillåtelse att öppna upp oss och blomma ut händer saker. Det här är en föreläsning om mångfald. Om att våga vara sårbar och fördomsfri och allt det kan tillföra livet.

4) Det finns inga begränsningar

Femton år av dagliga tankar på att ta sitt liv. Kronisk värk och adhd. Sjukpensionär redan som tjugosjuåring. Men livet tog inte slut. Istället lyckades han vända på det, bli egenföretagare och skriva tjugo böcker. Det här är en inspirationsföreläsning om vad som är möjligt att göra med våra liv. Om utanförskap och innanförskap. Och om att ifrågasätta begränsningarna vi sätter på oss själva, och vad som kan hända när vi bryter oss loss från dem.

5) Fånga livet, inte dagen

Om du bara hade ett liv, vad skulle du göra då? Carpe diem eller carpe vitam. Lever du för dagen eller livet? Det här är en föreläsning om att våga välja det svåra. Om att ha omöjliga drömmar och faktiskt nå dem. Att våga göra skillnad och att skapa ett på riktigt meningsfullt liv.

”En smart idéspruta och genomförare. Skarp och ödmjuk på samma gång.”

Robert, innovationshubben IcaX
Joakim Hedström föreläser om värderingar och varumärkesbyggande (fotograf Simon Gavelin)

6) Ingen vill höra dig skryta, men alla gillar en bra historia

Storytelling handlar om att skapa berättelser som berör. Att ta fram innehåll och budskap fyllda av känslor och mänsklighet. Anledningen är att ingen vill höra dig skryta, men alla gillar en bra historia. I den här föreläsningen får du lära dig hur du kan börja använda storytelling för att visa upp hur ditt företag egentligen är – inåt för att bygga stolthet och utåt för att skapa långsiktiga affärer.

7) ADHDx

Det blir allt vanligare med diagnoser runtom oss. Hur påverkar det arbetslivet, ledarskapet, oss själva och hur vi pratar med varandra? Diagnoser behöver inte bara innebära svårigheter och oro. Rätt hanterat kan diagnoser bli en x-faktor – en efterbrännkammare och en unik tillgång för företaget.

Sparringpartner & bollplank

Jag kopplas även ofta in som sparringpartner till en enskild ledare, och som bollplank till en grupp. Mina favorituppdrag är de där utmaningen ännu inte är definierad. Där det behövs någon som tittar på vad som finns, vad som saknas – och som ställer frågorna andra duckar för. En person som vågar vara öppen, sårbar och låta känslorna ta plats.

Människor brukar komma till mig med tankar som …

”Jag är trött på ja-sägare och vet inte vad jag ska göra.”

”Följ med på vår ledningsdag. Din uppgift är att sitta med och lyssna, och när du tycker att du har något att säga – säg det.”

”Vi måste förändras, men det är bara ledningen som förstår resan vi har framför oss. Personalen känns oengagerad.”

”Kunderna fattar inte vad vi håller på med. Vi skulle behöva bli tydligare på något sätt. Vad kan vi göra?”

”Vi skulle vilja ta ett nytt grepp kring våra värderingar och företagskulturen. Kan du kolla på vad vi har?”

”Med en stor portion humor och värme skapar Joakim alltid ett driv framåt. Kan varmt rekommendera honom!”

Niklas, Heimstaden