Joakim – AI: Om kaffe

De senaste månaderna har jag allt oftare fått en och samma fråga. ”Är du inte orolig för att artificiell intelligens (AI) ska ta ditt jobb?”

Mitt svar är detsamma varje gång. ”Nope. Noll. Inte alls.”

Fast det kanske finns saker jag missar, eller inte förstår. Därför utmanade jag ChatGPT, för att se vem av oss som klarar av att skriva så någon bryr sig.

Utmaningen denna gång:

  • Skriv en text som får människor att dricka mer kaffe.
  • Skriv en lockande rubrik till texten.

Texten skriven av ChatGPT

Upptäck den förtrollande världen av kaffe och låt ditt sinne flöda

Upplev en värld av energi, fokus och ren njutning. Låt kaffets förtrollande doft väcka dina sinnen och tända din passion för livet. Varje klunk är en resa, där rika smaker dansar på tungan och tar dig högre upp.

Kaffe, produktivitetens elixir, är din trogna följeslagare genom dagen. Det ger vitalitet och bortdriver trötthet. Koffeinets rus väcker sinnet och driver kreativiteten framåt.

Njut av konstnärligheten i varje kopp kaffe, från den lena latte till den djärva espresson. Varje klunk förvandlar dagen. Värmen omsluter dig, stressen försvinner och ren lycka infinner sig.

Kaffe inspirerar gemenskap, där vänner samlas över ångande koppar. Dela skratt, idéer och drömmar, drivna av dryckens magi.

Låt kaffets lockelse leda dig till nya upplevelser. Utforska olika rostningar och bryggmetoder. Höj dina morgnar, eftermiddagar och kvällar med kaffets oemotståndliga charm.

Drick djupt och lås upp en värld av möjligheter med varje klunk. Låt kaffe vara din följeslagare på denna extraordinära resa som kallas livet.


Texten skriven av mig

Du vet inte hur kaffe smakar.

Och det är okej. För det är lite lurigt. Den riktiga frågan är vad du vill att ditt kaffe ska smaka.

Föredrar du en djupare ton och mer som mörk choklad? Eller vill du ha det spetsigare, med en touch av lime? Om du inte kan bestämma dig, ta en kopp nicaraguanskt kaffe så får du båda delarna.

Kanske gillar du blåbärs- och jordgubbskaffe? Då är det Etiopien som gäller. Om du hellre vill ha rökigare toner och kanel, då kan jag rekommendera något från Indonesien.

Nästa gång du väljer kaffe, låt det inte stå mellan en latte och en cappucino. Gör det ordentligt. Välj smak.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.