Bland nödmat och zombier

Sätt upp en shoppinglista på kylen och en penna i ett snöre. Då ser du listan hela tiden och risken är minimal att du vandrar iväg med något. Se till att ta med listan och en annan penna när du handlar så att du kan stryka det du har lagt i korgen. Självklart kan du även använda en lista i mobilen. Själv föredrar jag den på kylen eftersom det känns som att den kräver mindre ansträngning att använda. Du kan också göra ett mellanting där du har en lista på kylskåpet som du tar ett foto av innan du åker iväg.

Bygg upp inköpslistan efter hur affären ser ut. Dela in butiken i 5–10 områden och gör lika många rutor på ett papper. Namnge rutorna enligt ordningen varorna kommer i när du går igenom butiken: grönsaker, bröd, kyldisken, frysvaror. Då slipper du irra fram och tillbaka lika mycket. På mina lappar finns även en vet-ej-var-det-finns-ruta.

Kopiera upp ett gäng lappar så att du har ett förråd att ta av.

Nödmat

Jag är som ett litet barn. Var tredje timme är det dags att äta. Om jag hoppar över frukosten, lunchen, mellanmålet eller middagen blir jag irriterad, vrång och omöjlig att prata med.

Därför har familjen hjälpt mig att uppfinna något de kallar för nödmat. Nödmat är mat du äter när du blir panikhungrig mellan måltiderna. Det är bra om den här maten är lagom god, så att du inte frestas att sätta i dig allt direkt. Därför går allt med socker bort. Min nödmat brukar bestå av kokta ägg, mandlar, miniostar och rostade solroskärnor – och finns hemma, i ryggsäcken och på kontoret. Under sommarhalvåret har jag ölkorv och en flaska vatten i handskfacket i bilen.

Godis gör mig zombietrött

Jag älskar godis, men blir galet trött av socker. Varje gång jag äter det (vilket betyder att jag trycker i mig enorma mängder, eftersom det inte finns andra sätt att äta godis) dör vakenhetsmotorn och jag kraschlandar. Därför försöker jag hålla nere intaget av dricka, snacks, glass, efterrätter, fikabröd, cornflakes, öl och liknande – åtminstone under veckodagarna eller timmarna jag behöver få något gjort. Och det är aldrig ett problem att äta ikapp onyttigheterna senare. 🙂

Om du är likadan kan du prova att bara köpa hem godis till helgen eller enportionsgodis, som tablettaskar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.