Varmare eller kallare?

Medan jag ser hur media rapporterar att världen blir kallare och de mer extrema partierna vinner mark upplever jag hela tiden det motsatta.

För en vecka sedan var jag i Stockholm och hade väldigt lite tid för att ta mig mellan två möten. Jag klev in i en taxi och ställde min vanliga fråga: Hur är livet?

Taxichauffören öppnade upp och gav mig – en främling – allt. En berättelse om varför han som pensionär älskade sitt jobb och därför fortsatte med det. Hur han och frun nästa år skulle fira 50 år som gifta (men inte med en tur i taxin). Och att meningen med allt är att göra det bästa av varje dag, eftersom den kan vara din sista.

Sådana här händelser fyller mig med liv och hoppfullhet. Det är du, jag och vi som bestämmer vilken värld vi vill ha. I varje situation gör vi faktiskt ett val, mellan gott och ont.

Om vi vill det.

Annars kan vi alltid välja att inte göra ett val och hoppas på det bästa.