Gå en kurs i krokiskrivande

Du känner säkert till krokin från målandets värld. Snabba skisser för att träna dig se former och rörelser. Krokiskrivande är en ny och lekfull teknik för att se världen på ett annorlunda sätt med hjälp av bokstäver.

Krokiskrivande handlar först och främst om att ha roligt. Att inte bara våga göra fel – utan att faktiskt våga. Att våga skriva vad du ser och känner. Att våga leka med bokstäver och ord utan att ha ett mål eller en tydlig plan. Att våga knasa till det.

Likt krokimålning kommer vi arbeta med att skissa fram texter på kort tid. Varför? För att komma över den där tröskeln där det brukar ta stopp. Och för att du ska lära dig skriva mer utifrån hjärtat, och inte tänka fram texterna – oavsett vad du vill berätta.

Kanske skriver du på en roman, en novell, en dikt eller dina memoarer. Kanske är du journalist. Kanske har du dyslexi. Kanske har du alltid velat skriva någonting men inte vågat – eller inte vetat hur och var du ska börja.

Inga förkunskaper krävs. Dessutom är det frivilligt att dela med sig av texterna i kursen. Kursen funkar utmärkt att gå över nätet.

Klart att du vill

Kursen kan köpas in till företag, studieförbund och andra organisationer. Låter det intressant? Hör av dig till joakim@egetforlag.se eller 0708–12 91 21 så pratar vi om saken.