Varumärkesföreläsningar

Om mig

Mina kunder beskriver mig som en schweizisk armékniv av idéer. En ögonöppnare och berg-och-dal-bana. Någon som tänker annorlunda genom att vara positivt galen. En person som hittar och drar i lösa trådar. Den de anlitar när de inte vet vem de ska vända sig till. Dessutom får jag höra att jag ger dem energi till nya landvinningar och att jag är väldigt bra på att se.

Ofta intervjuar jag mig igenom organisationen för att ge ledningsgruppen en komplett genomlysning av nuläget. Eller så intervjuar jag mina kunders kunder för att få fram det ingen vill berätta. Om jag har tur får jag kasta ut regelböckerna, ta fram en vision och värdegrund och sedan se till att de blir företagets enda guide framåt. Då och då skriver jag böcker och föreläser. Och ibland kopplas jag in med den enda uppgiften att ”bara vara mig själv, så blir allt toppen”.

Om jag ska beskriva mig själv blir det som en blandning av Sherlock Holmes och en psykolog. Någon som lyssnar hängivet för att sedan ge dig en kärleksfull örfil och en kram efteråt. En orädd människa som ser helheter, samband och sammanhang. En person som spränger luftslott och säger saker som de är. Och som en gång i livet jobbade vid en hundratjugo meter lång monstermaskin som gjorde disktrasor.


Några föreläsningar


Fakta i urval

1998 var jag en av dem som översatte Googles webbsida när de lanserade den i Sverige.

2004 gick jag igenom tio år av Expressen-artiklar och hittade 239 sammansatta ord som alla utgick från chock. Expressen vägrade kommentera fyndet, men SVT bjöd in mig till programmet Mediemagasinet för att läsa upp dem alla i en monolog.

2010 var jag en av två personer som skapade Analfabetens hage – en webbserie med över en miljard seriestrippar, som alla gick att skicka som fysiska vykort.

Samma år blev jag förste svensk som lagligen importerade cannabisläkemedel till Sverige, vilket gjorde att jag hamnade i de flesta svenska medier – inklusive på framsidan av tidningen Slitz.

2011 fick jag rådhustornet i Norrköping att spela Depeche Mode – Behind the wheel en gång om dagen i tre veckor.

2013 misslyckades jag med att bli Lyssnarnas sommarvärd i Sveriges Radio P1. Istället såg jag till att få en timme i P4 där vi pratade om mig och mitt tilltänkta sommarprat.

2014 gav jag ett namnbyte till min mormor i 80-årspresent, vilket gjorde att jag hamnade i en för mig ny tidning – Hemmets veckotidning. Sedan den dagen delar jag förnamn med både min morfar och mormor.

Hör av dig

Jag finns på joakim@egetforlag.se, LinkedIn och 0708–12 91 21.