Att göra sig av med bromsklossarna

Det är klart du har rätt. Nya företag behöver tjäna pengar. Men det gör också att de snart erbjuder allt möjligt och enbart jobbar med akuta uppgifter.

Det här drabbar alla växande företag. Du har garanterat också sett det.

Företagen går från att jobba utifrån hjärtat och visionen till att inte ha tid för strategiskt planerande eftersom ”det är mycket just nu”. De tappar tillfälligt förmågan att filtrera bland uppgifterna och tacka nej till det oviktiga. Och när det här sker på ledningsnivå är det alltid en katastrof för hela företaget.

Lösningen är att göra sig av med bromsklossarna innan en förändring kan ske. De här människorna finns på alla nivåer – från golvet upp till styrelseordförande.

När de sedan lämnar företaget hör jag ofta kommentarer som: ”Oj. Jag hade ingen aning om hur mycket hen påverkade oss. Det känns i luften att det är en mycket skönare stämning nu.”

Det kan låta brutalt att göra sig av med människor, men du gör faktiskt alla en tjänst. Om någon inte håller med om riktningen företaget vill gå i blir den ofta ensam och olycklig, vilket är svårt att erkänna.

Så det bästa du kan göra är att regelbundet ta ”vill du verkligen jobba här”-diskussionen. Även om det innebär att du kanske behöver lämna ditt eget bolag eller bli vd någon annanstans.